Oпаковани дърва за огрев, готови директно за печката

Oпаковани дърва за огрев, готови директно за печката

Имаме удоволствието да Ви представим нашия най-нов продукт - ОПАКОВАНИ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ, ГОТОВИ ДИРЕКТНО ЗА ПЕЧКАТА

Грижата за клиента е важна за нас, затова чрез направената инвестиция в машина за пакетиране на дърва за огрев ние искаме да постигнем няколко цели:

  • Винаги точно количество
  • Компактен пакет
  • Малка площ, заета от дърва
  • Липса от нужда за нареждане веднага
  • Проветрива опаковка

Нашите съвети:

Не горете дърва закупени в последния момент преди отоплителния сезон, защото в повечето случаи те са сурови. Оставете ги да изсъхнат по естествен път за около година. Ако нямате тази възможност най-доброто време да се снабдите с дърва за горене е пролетта Април-Май, така в началото на отоплителния сезон вече ще бъдат по-сухи.

Горете сухи дърва! Те са по-калорични, т.е. с по-малко количество ще постигнете по-добра топлина.

Влагата в дървата намалява топлината, която те отдават при горене и няма да получите максимален ефект, ако горите сурови дърва. Това се случва, тъй като част от топлината при горенето се изразходва за изпаряването на влагата. По този начин за вас остава по-малко топлина. Парата, която се образува при горенето понижава температурата и води до образуване на сажди. Те се натрупват и образуват твърд слой по вътрешните стени на печката и комина, затова е важно ежегодно да почиствате комина. Освен това горенето на сухи дърва спомага за понижаване на отделяните емисии на фини прахови частици с над 40%, а това означава по-малко замърсяване на въздуха.

darva za ogrev